IndeksCalendarGuideFAQRejestracjaZaloguj
"Turniej sztuk walki! Tenkaichi Budokai XXXIV! Dołącz już teraz!" Kliknij tutaj.

Share | 

Zasady Kości dla turnieju!

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
AutorWiadomość
NPC

Liczba postów: 790

PisanieTemat: Zasady Kości dla turnieju!   Nie Sty 22, 2012 10:07 pm

Jak w temacie.

- Wypada potężny? Pamiętaj, że potężny jest raz na trzy tury. Jeżeli w turze drugiej wypadł potężny i w turze trzeciej także, to w turze trzeciej zamiast potężnego traktuj jako podstawowy! Potężny raz na trzy tury.

- Wypada szybki lub potężny kiedy poziom HP jest za niski? Podobnie jak wyżej. Podstawowy zamiast tego.

- Wypada technika? Twój przeciwnik ma listę technik, gdzie w nawiasach będzie podane w której turze stosuje daną technikę. Jak wypadnie technika w 5 turze, a 5 jest przypisane do Kiaiho to robi tą technikę.

- Pewne techniki są wykreślone w spisie i nie można ich także używać przeciwko NPC w kościach. Spis w temacie zapisów!

- Kiedy wypada Power-Up to NPC robi KI-Blast w ilości: NUMER TURY*2 w której wypadło. np. Power-Up wypada w turze numer 5, to NPC robi 10 KI-Blastów.

Notatki odnośnie turnieju i walk. Nie brać ich pod uwagę w tym turnieju. Notatki do mojego własnego użytku, żeby dopracować kolejne turnieje.
1. Każdy ma 1 unik, blok, kontre bez względu na statystyki. Walka z kośćmi przeciw NPC-> Wyłączyć tą cholerną regułe.
2. Power-up - robi KI-Blasty... + zwiększa siłę, szybkość i energię o 10%.
3. Jeżeli potężny wypada drugi raz z rzędu to zamiast niego robi krytyka, gdzie procent będzie równy sumie minut i godzin w której wypadł wynik. Tzn. post w którym drugi raz z rzędu wypadł potężny.
Np. post ten wypadł o godzinie 21:49. Suma to 21+49=70, więc krytyk będzie *1,7!
Najsilniejszy możliwy krytyk więc to: 23:59 co daje 1,81.
4. Furia! Zrobić ograniczenie! Albo w ogóle jej zabronić? Jakie inne rozwiązanie. Power-up = furia? A może 3 power-upy = furia?
5.

Ostatnio zmieniony przez NPC dnia Wto Sty 24, 2012 8:26 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Zasady Kości dla turnieju!   Pon Sty 23, 2012 10:54 pm

Mam pytanie. Czy można osiągać przemiany w trakcie turnieju? Jeżeli tak to jak to wpływa na postać NPC?
Powrót do góry Go down
Ame
Admin / Mistrz Gry

Liczba postów: 286

SCOUTER
HP:
5100/5100  (5100/5100)
KI:
10800/10800  (10800/10800)

PisanieTemat: Re: Zasady Kości dla turnieju!   Wto Sty 24, 2012 8:18 am

Jeżeli chodzi o przemiany to NPC ma od razu pełną Twoją moc +10 do siły i +10 do szybkości. Więc wymusza wejście na wyższy poziom, ale w momencie kiedy Ty schodzisz z SSJ to NPC też.

W poprzedniej edycji było tak, że NPC miał zawsze taką samą przemianę jak Ty, to znaczy.

Zaczynasz bez, NPC też.
Później wchodzisz na SSJ to w tej samej turze także NPC. Wchodzisz SSJ2 to NPC też.
Redukujesz poziom NPC tak samo.

A teraz od razu pełna moc Smile
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Zasady Kości dla turnieju!   Wto Sty 24, 2012 12:26 pm

No dobrze. Ale co, jeżeli nie mam tej przemiany? Bo aktualnie mam ssj. Ale równie dobrze mogę odpalić ssj2 po raz pierwszy. Teoretycznie przeciwnik ma staty jak ja na ssj, bo to moja aktualnie najwyższa przemiana. Ale moje staty pozwalają mi na osiągnięcie ssj2. I co wtedy? Mi staty się mnożą, a dla NPC w trakcie walki też zmieniam statystyki na większe, zgadza się? Czy po prostu nie mogę wbić tego ssj2 podczas walki?
Powrót do góry Go down
Ame
Admin / Mistrz Gry

SCOUTER
HP:
5100/5100  (5100/5100)
KI:

PisanieTemat: Re: Zasady Kości dla turnieju!   Wto Sty 24, 2012 3:49 pm

No możesz, ale akurat jeżeli wbijesz na turnieju SSJ2 to w fabule tej przemiany nie będziesz mieć ;P Z kolei jeżeli w fabule nie masz SSJ2 to na turnieju też nie możesz wbić ;P
Jeżeli w fabule wbijesz to na turnieju też będziesz mógł, ale NPC też wbije ssj2 ^^

Ostatnio na turnieju było tak, że NPC miał zawsze poziom jaki przeciwnik miał, a teraz stwierdziłam, że lepiej jak NPC od razu będzie na maksa mieć. Jak się nie będzie podobało to następny turniej będzie mieć starą formę, że NPC ten sam poziom co przeciwnik.

Szkoda, że nie ma starych ustaleń bo wtedy możnaby grać starymi zasadami a ja też bym miała mniej do roboty, a tak trzeba było na nowo pisać, ale następny turniej już przynajmniej będzie z góry miał określone wszelkie zasady. Poza tym ten turniej posłuży jako wzór na Tenkaichi Budokai na przyszłość. Można powiedzieć że jest trochę testowy, ale ma też wam dać co nieco zabawy i wyrównać szanse. Jak się nie uda wyrównać szans, to po sugestiach i waszych doświadczeniach następny turniej mam nadzieję będzie naprawdę fajny Wink
Powrót do góry Go down
Ame
Admin / Mistrz Gry

SCOUTER
HP:
5100/5100  (5100/5100)
KI:

PisanieTemat: Re: Zasady Kości dla turnieju!   Pon Lut 20, 2012 1:13 pm

Turnieje. Każdy rodzaj walki.

Wojownik, który wykonuje atak potężny lub krytyczny rzuca dodatkową kość PROCENT (10 rzutów, czyli zmienia 1 na 10). Dla krytyka są wtedy dwie kości procent. Pierwsza z 1 mówi o sile krytyka i druga z 10.

Jeżeli wypada:
- same parzyste lub same nieparzyste: przeciwnik wylatuje poza matę/zostaje odliczony (o ile nie obroni się w jakikolwiek sposób)
- na 6 kościach wypadnie powyżej 90. Przeciwnik wypada poza matę,
- na 5 kościach wypadnie powyżej 90. Atak zadaje 1,5 razy więcej dmg.
- Na 4 kościach wypadnie powyżej 95. Atak zadaje 2 razy więcej dmg.
- Na 3 kościach będzie taka sama liczba. Przeciwnik wypada poza matę

Jeżeli robimy technikę ofensywną, która pobiera powyżej 20% naszej KI także rzucamy jak w powyższym schemacie.
Powrót do góry Go down

Zasady Kości dla turnieju!

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Similar topics

-
» Zasady Kości dla turnieju!